Veilig Werken Nederland

VCA Basis Gecertificeerd

14-01-2020

Eind 2019 heeft Frank Mosman Basis VCA Examen gedaan en is geslaagd! Dit houdt in dat Mosman3D de komende 10 jaar voorzien is van een Basis VCA Certificering.

Veilig Werken in Nederland

Wegens het werkveld waarin Mosman3D zich begeeft komen we vaak op industriegebieden, bouwgronden en bedrijfsterreinen. Steeds vaker wordt er vereist dat iedereen die werkzaamheden uitvoert op deze terreinen, in het bezit is van een basis VCA certificaat. Dit geldt dus ook voor werkzaamheden zoals filmen en drone vliegen. Vandaar dat we actie hebben ondernomen en nu dan ook in het bezit zijn van een Basis VCA certificaat.


Basis VCA

Operationele medewerkers en operationeel leidinggevenden. Zij moeten leren welke regels er zijn afgesproken om het werk zo veilig mogelijk te maken. Volgens de Arbo-wet gelden deze regels zowel voor de werkgever als voor de werknemer.

VCA betekent: VGM Checklist Aannemers. VGM staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu. Als een bedrijf werkt volgens de VGM-checklist kan het een VCA certificaat krijgen. Dit betekent dat alle werkzaamheden volgens duidelijk vastgelegde en veilige procedures worden uitgevoerd en dat alle werknemers volgens die procedures hun werk doen.

Bron: https://veiligwerkennederland.nl/basis-vca-en-vol-vca/

Scroll to top